تصاویر کشور دومینیکا؛ بهشتی در دریای کارائیب
در دنیای امروز یکی از مهمترین رسانهها، عکس میباشد و به وسیله این رسانه میتوانیم مکانهایی که هزاران کیلومتر با ما فاصله دارند را بشناسیم و مشاهده کنیم. تصاویر کشور دومینیکا نیز میتوانند بهترین دریچه شناخت این جزیره باشند. دومینیکا که در دریای کارائیب واقع شده یکی از چند صد جزیره این منطقه است و جزو گروه جزایر آنتیل کوچک میباشد. تلاش داریم با نمایش عکس و تصویر کشور دومینیکا از مناطق و آداب و رسوم مختلف آنها، نگاه تازهای به این جزیره بهشتی داشته باشیم.
تصاویر کشور دومینیکا
موقعیت جغرافیایی دومینیکا
در نقشه زیر میتوانید موقعیت جغرافیایی کشور دومینیکا نسبت به قاره آمریکا را مشاهده کنید. مساحت این جزیره 750 کیلومتر مربع و جمعیت آن حدود 72 هزار نفر است. پایتخت دومینیکا شهر روسو (Roseau) میباشد.
موقعیت جغرافیایی دومینیکا
کشور دومینیکا روی نقشه
دومینیکا به دلیل وسعت و جمعیت کمی که دارد شامل ساختار اداری پیچیده برای تقسیمات کشوری نیست. این جزیره به 10 بخش (Parish) تقسیم شده که هر بخش، مرکز و شهرهای کوچک خود را دارد. در نقشه زیر میتوانید تقسیمات کشوری دومینیکا را مشاهده کنید.
نقشه شهرهای دومینیکا
تصویر شهرها و روستاهای کشور دومینیکا
به طور کلی پریشها و مراکزشان در دومینیکا شامل موارد زیر است:
1. سنت اندرو (Saint Andrew)
مرکز: روستای مارگو (Marigot)
تصویر روستای مارگو دومینیکا
2. سنت دیوید (Saint David)
مرکز: روستای کسل بروس (Castle Bruce)
تصویر روستای کسل بروک دومینیکا
3. سنت جورج (Saint George)
مرکز: شهر روسو (Roseau) پایتخت دومینیکا
تصویر شهر روسو در دومینیکا
4. سنت جان (Saint John)
مرکز: شهر پورتسموث (Portsmouth)
تصویر شهر پورتسموث در دومینیکا
5. سنت جوزف (Saint Joseph)
مرکز: شهر سنت جوزف (Saint Joseph)
تصویر شهر سنت جوزف در دومینیکا
6. سنت لوک (Saint Luke)
مرکز: روستای پوینته میکل (Pointe Michel)
تصویر روستای پوینته میکل در دومینیکا
7. سنت مارک (Saint Mark)
مرکز: شهر سوفریر (Soufrière)
تصویر شهر سوفریر در دومینیکا
8. سنت پاتریک (Saint Patrick)
مرکز: روستای گرند بی (Grand Bay)
تصویر روستای گرند بی در دومینیکا
9. سنت پاول (Saint Paul)
مرکز: روستای کانفیلد (Canefield)
تصویر روستای کانفیلد در دومینیکا
10. سنت پیتر (Saint Peter)
مرکز: روستای کالیهاوت (Colihaut)
تصویر روستای کالیهاوت در دومینیکا
جنگلهای سرسبز و حیات وحش دومینیکا
کشور دومینیکا در اقلیم استوایی قرار دارد و به همین دلیل پر از جنگلهای سرسبز و کوهستانهای پردرخت است. تقریبا تمامی مناطق مسکونی در دومینیکا با درختان و جنگل احاطه شدهاند و به دلیل چنین طبیعتی، تنوع زیستی نیز در دومینیکا بسیار بالا میباشد. یعنی زیستگاه بسیاری از جانوران و گیاهان خاص مناطق استوایی در این جزیره است. هر چه به ارتفاعات مرکزی جزیره نزدیک شویم، میزان بارندگی افزایش مییابد و به همین نسبت، پوشش گیاهی نیز متراکمتر خواهد شد. در ادامه تصاویری از جنگلهای سرسبز و حیات وحش دومینیکا را خواهید دید.
تصویر جنگلها و حیات وحش دومینیکا
آبشارها و دریاچههای رویایی دومینیکا
آبشارها و دریاچههای کشور دومینیکا یکی از مهمترین جاذبههای طبیعی این کشور است و سالانه توریستهای زیادی از آبشار ترافالگار (Trafalgar Falls)، ویکتوریا (Victoria Falls) و میدلهم (Middleham Falls) دیدن میکنند. دریاچه فرش (Freshwater Lake) و بوئری (Boeri Lake) نیز از دیگر جذابیتهای طبیعی جزیره میباشد. در ادامه میتوانید تصاویر این آبشارها و دریاچهها را ببینید.
تصویر آبشارهای و دریاچههای دومینیکا
سواحل زیبا و دریای کریستالی دومینیکا
اگرچه جنگلهای سرسبز و آبشارهای دومینیکا بیش از دیگر مناظر طبیعیاش در جهان شناخته شده با این حال این جزیره دارای سواحلی زیبا و منحصر به فرد با آبهای کریستالی است که محیطی فوقالعاده برای گردشگران فراهم میآورد. از زیباترین ساحلها میتوان به ساحل پورتسموث (Portsmouth Beach)، شامپاین (Champagne Beach) و وودفورد هیل (Woodford Hill Beach) اشاره داشت. افراد به جز لذت بردن از این سواحل زیبا میتوانند به فعالیتهای آبی همچون غواصی و اسنورکلینگ، قایق سواری و کایاک سواری بپردازند و همچنین به تماشای نهنگها و دلفینها بروند.
تصویر سواحل دومینیکا
مردم و فرهنگ محلی دومینیکا
اگرچه مردم با نژادهای مختلفی در دومینیکا زندگی میکنند، بیشتر جمعیت را آفریقایی تبارها تشکیل دادهاند. با این حال تنها آفریقا نیست که اثر خود را بر فرهنگ مردم این کشور گذاشته؛ به دلیل تاریخ استعماری و همچنین جوامع بومی پیشا استعمار، دومینیکا از همه این فرهنگها نمادی در خود دارد که سبک زندگی آنها را شکل داده. موسیقی و رقص جز مهمی از زندگی و فرهنگ جزیره میباشد و موسیقی بویون و کادنس – لیپسو از سبکهای مشهور محلی هستند که ترکیبی از ریتمهای آفریقایی، کارائیبی و تاثیرات مدرن دارند. هر ساله در دومینیکا فستیوال موسیقی برگزار میگردد که سبکهای بومی در آن به نمایش در میآید. همچنین رقصهای سنتی مانند بل آیر بخشی از میراث فرهنگی کشور محسوب میشود.
تصویر فستیوالهای دومینیکا
معماری تاریخی دومینیکا
تنها اثر استعمار بر روی فرهنگ مردم دومینیکا نبوده است بلکه بازدیدکنندگان میتوانند این اثر را در معماری شهرهای این کشور نیز مشاهده کنند. معماری استعماری انگلیسی و فرانسوی مربوط به قرنهای 17 و 18 میلادی میشود و همچنین کلیساهای مهمی همچون کلیسای جامع رزئو در این دوران ساخته شدند. از دیگر آثار اروپاییها میتوان به قلعهها و استحکاماتی اشاره داشت که در جای جای دومینیکا همچنان وجود دارند. یکی از مهمترین قلعهها، قلعه شرلی است که در پارک ملی کابریتس واقع شده. به طور کلی اما معماری خانههای بومی، با چوب و سقفهای شیبدار میباشد که متناسب با اقلیم منطقه ساخته شدهاند.
تصویر معماری تاریخی دومینیکا
مناطق حفاظت شده و پارکهای ملی دومینیکا
با توجه به طبیعت شگفتانگیز دومینیکا بعید نیست که این کشور مناطق حفاظت شده و همچنین پارکهای ملی متعددی داشته باشد. پارک ملی مورن تروا پیتونز (Morne Trois Pitons)، پارک ملی کابریتس (Cabrits)، ذخیرهگاه طبیعی کالیناگو (Kalinago Territory)، پارک ملی مورن دیابلو تینت (Morne Diablotin)، منطقه حفاظت شده دریایی اسکاتز هد سوفریر (Scotts Head-Soufriere Marine Reserve) و منطقه حفاظت شده پایتونها (Central Forest Reserve)، از مهمترین اکوسیستمهای تحت نظارت در دومینیکا میباشند.
تصویر پارکهای ملی دومینیکا
غذاها و آشپزی دومینیکا
آشپزی دومینیکا نیز ترکیبی از فرهنگهای بومی، آفریقایی، فرانسوی، بریتانیایی و کارائیبی میباشد که نتیجه آن غذاهای شگفتانگیزی است. کالالو یکی از غذاهای اصلی جزیره میباشد که با گیاهان محلی همانجا پخته میشود، همچنین پلو و گوت واتر از دیگر غذاهای اصلی مردم دومینیکا میباشد. به دلیل نزدیکی به دریا، غذاهای دریایی جایگاه ویژهای در سفره مردم دارد و ماهی تازه، میگو و خرچنگ از وعدههایی است که هنگام سفر به دومینیکا میتوانید انتظار آن را داشته باشید. به جز اینها گردشگران در جزیره به غذاهای بومی، دسرهای و نوشیدنیها و همچنین میوهها و سبزیجات استوایی دسترسی دارند.
تصویر غذاهای دومینیکا
پدیدههای طبیعی شگفتانگیز دومینیکا
اگرچه دومینیکا سراسر شگفتی است با این حال پدیدههای طبیعیای در این جزیره وجود دارند که متمایز و خاص میباشند و به بازدیدکنندگان خود، شگفتی هدیه میدهند. یکی از پدیدههای طبیعی مهم، دریاچه جوشان است که دمای آب آن بسیار بالا میباشد طوری که مداوما در حال جوشیدن و تولید بخار است. دیگر پدیده طبیعی مهم دومینیکا، دهانه آتشفشانی دیابلو تینت است که با ارتفاع 1447 متر، مناظر زیبایی را در اطراف خود ایجاد کرده. این فعالیتهای آتشفشانی موجب شکلگیری چشمههای آب گرم متعددی در جزیره شده و از جاذبههای برتر این کشور محسوب میشوند. به جز چشمههای آب گرم از دیگر اثرات آتشفشانی میتوان به زمینهای گوگردی اشاره داشت که مناطق توریستی هستند و زیبایی بصری و خواص درمانی خاصی دارند.
تصویر پدیدههای شگفتانگیز دومینیکا
مناسبترین زمان سفر به دومینیکا
بهترین زمان برای سفر به دومینیکا از ماه دسامبر تا آوریل (اوایل زمستان تا اواسط بهار) است. در این دوره هوا آفتابیتر و رطوبت کمتر میباشد و میزان بارش باران کاهش مییابد. در این فصل میتوانید به راحتی از جاذبههای طبیعی دومینیکا دیدن کنید و فضا برای فعالیتهایی همچون پیادهروی، غواصی، قایقسواری و تماشای مناظر عالی است. به دلیل آب و هوای مناسب زمستان و اول بهار، جزیره بسیار شلوغ میباشد و بیشتر جشنوارهها و فستیوالها نیز در همین زمان برگزار میشوند. اما اگر ترجیح میدهید در دوره خلوتتری به دومینیکا سر بزنید در حالی که هم مقرون به صرفه است و هم آب و هوا متعادل میباشد، باید در ماه آخر بهار تا اوایل تابستان به آنجا سفر کنید. سفر در طول دوره تابستان که امکان بارندگیهای زیاد وجود دارد ممکن است کمی سخت باشد.
جمعبندی
در این مقاله تلاش داشتیم با انتشار تصاویر کشور دومینیکا، از نگاه دیگری با این جزیره کارائیبی آشنا شوید. دومینیکا اگرچه مساحت کمی دارد با این حال پر از شگفتیهای طبیعی است و آثار تاریخی در کنار این طبیعت به همراه امکانات رفاهی و استراحتگاهی، بهترین مقصد سفر را برای گردشگران ایجاد کرده. از خلال عکس و تصویر کشور دومینیکا است که میتوان زندگی محلی و فرهنگ مردم را در کنار سواحل زیبا و جنگلهای سرسبز مشاهده کرد و متوجه شد چرا این جزیره یکی از محبوبترین مقاصد توریستی میباشد. اگر قصد سفر به دومینیکا را دارید یا درباره چگونگی اخذ پاسپورت دوم این کشور، سوالات شما بی پاسخ مانده، با متخصصان گروه حقوقی بیات در تماس باشید.