کانادا در رده بندی بهترین کشورها در رتبه اول
ایالات متحده نیز در مجموع یک جایگاه بالاتر می رود، اما در گزارشی که تعهدات کشورها جهت برابری نژادی، عدالت اجتماعی و اهداف آب و هوایی را نیز ارزیابی می کند، از نظر سیاسی ثبات کمتری دارد. پس از چندین سال قرار گرفتن در رتبه 2 و یک در رتبه 3 از زمان آغاز گزارش بهترین کشورها، سرانجام کانادا به رتبه 1 در ششمین نسخه از رتبه بندی سالانه US News & World Report که روز سه شنبه منتشر شد، صعود کرد. این کشور آمریکای شمالی در هر دو زیر رتبه بندی کیفیت زندگی و هدف اجتماعی رتبه اول را دارد، به این معنی که به عنوان جامعه ای باثبات و ایمن که در آن افراد می توانند توسعه یافته و شکوفا شوند، دیده می شود و جامعه ای باز، منصفانه و عادلانه است. بیشتر کشورهایی که در سال 2021 بالاترین رتبه را کسب کردند، از اروپای غربی هستند. اما استرالیا، نیوزلند و ژاپن - که در مجموع در رتبه دوم قرار دارند - نیز در 10 کشور برتر ظاهر شدند.
10 کشور برتر جهان:
- کانادا
- ژاپن
- آلمان
- سوئیس
- استرالیا
- ایالات متحده آمریکا
- نیوزلند
- انگلستان
- سوئد
- هلند
اخذ اقامت کانادا از طریق سرمایه گذاری این گزارش که با مشارکت گروه BAV، از ارتباطات بازاریابی جهانی VMLY&R، و مدرسه وارتون دانشگاه پنسیلوانیا تهیه شده و ترجمه توسط گروه حقوقی بیات در اختیار شما قرار داردT، بر اساس یک نظرسنجی است که از بیش از 17000 نفر از چهار منطقه خواسته شده است تا در نظرسنجی 78 کشور شرکت کنند. US News دستهبندیها و ویژگیهای دادههای جدیدی را امسال معرفی کرد که نشاندهنده دنیایی است که بسیار متفاوت از یک سال پیش بود. پس از گذشت بیش از یک سال از یک بیماری همه گیر جهانی، جایگاه جهانی بهترین کشورها را ذر رتبه بندی تغییراتی داد که دارای ویژگی های زیر است: سازگاری، پویایی، مدرنیته، پیشرفت گرا و پاسخگو به نیاز جامعه. رتبهبندی فرعی چابکی بیشترین وزن را در تولید رتبهبندی کلی داشت که نشاندهنده جهانی است که در آن کشورها، مشاغل و افرادی که پاسخگو و سازگار هستند پاداش دریافت میکنند.
در ادامه رتبهبندی شهروندی با ویژگیهای جدید مربوط به برابری نژادی، تعهد به عدالت اجتماعی و اهداف اقلیمی و توجه به حقوق حیوانات، به هدف اجتماعی تغییر نام داد. ویژگیهای جدید مرتبط با زیرساختهای دیجیتال، گردشگری، برندهای مصرفکننده، صادرات و جاذبههای جغرافیایی نیز در چندین زیر رتبهبندی موجود اضافه شد.
بحران سال گذشته چالشهای منحصربهفردی را برای جهان رو به جلو ایجاد کرد که همچنان ادامه دارد. US News به بررسی چگونگی بهبود اقتصاد جهانی از همهگیری ویروس کرونا پرداخت. در حالی که کانادا در نتایج نظرسنجی عملکرد بسیار خوبی داشت، همچنین به بررسی درمان ویروس همه گیر برای مردم ملل در تجویز واکسن کووید-۱۹ پرداخت. بیشتر افکار عمومی جهانی در مورد ایالات متحده می تواند به دولت قبلی دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا مرتبط باشد. تنها حدود یک سوم از افرادی که در نظرسنجی 13 سپتامبر در یک کشور از مرکز تحقیقات غیرحزبی Pew شرکت کردند، گفتند که دیدگاه مطلوبی نسبت به ایالات متحده دارند و از هر 6 نفر فقط 1 نفر اظهار داشتند که به رئیس جمهور سابق اعتماد دارند. ریچارد وایک، مدیر تحقیقات نگرشهای جهانی در میگوید:
آنچه در دوران ریاستجمهوری ترامپ دیدیم این بود که او در بسیاری از نقاط جهان رتبههای منفی زیادی کسب کرد و این تأثیر واقعی بر آنچه مردم درباره ایالات متحده به عنوان یک کل فکر میکنند داشت. مرکز تحقیقات پیو مردم اساساً از این واقعیت خوششان نمی آمد که او ایالات متحده را از تعهدات بین المللی خارج می کرد و به طرق مختلف بین ایالات متحده و بقیه جهان موانعی ایجاد می کرد.
Wike اضافه می کند که مدیریت این کشور با همهگیری ویروس کرونا "همچنین در یک سال گذشته به وجهه ما آسیب رساند." اما او خاطرنشان می کند که از زمانی که جو بایدن رئیس جمهور آمریکا در سال گذشته انتخاب شد، به نظر می رسد که دیدگاه ملل مختلف در حال بهبود است. نظرسنجی پیو که در ماه ژانویه منتشر شد، نشان داد که مردمی که در فرانسه، آلمان و بریتانیا شرکت کردند، در مقایسه با ترامپ، نظرات «بسیار مثبتتری» از بایدن داشتند.
برترین کشورهای جهان در سال 2021
ویک می گوید:
آنها انتظار داشتند که روابط با ایالات متحده در دوران بایدن بهبود یابد. آنها نسبت به سیاستهای او خوشبینی زیادی داشتند، از نظر سیاست خارجی، تغییرات آب و هوایی، مقابله با همهگیری - آنها احساس میکردند که ایالات متحده در تمام این جبههها بهتر خواهد شد.
ویک می افزاید، پاسخ دهندگان در آن نظرسنجی، با این حال، نگرانی هایی را در مورد سلامت دموکراسی در آمریکا نیز ابراز کردند. نظرسنجی دیگری که Pew در 31 مارس منتشر شد نشان داد که حدود دو سوم بزرگسالان در ایالات متحده معتقدند که سیستم سیاسی آنها نیاز به تغییرات اساسی دارد یا باید به طور کامل اصلاح شود. بر اساس این گزارش، نگرانی ها در مورد فساد سیاسی در این کشور نیز «به ویژه گسترده بود». فساد یکی از مخرج مشترک کشورهایی است که در پایین ترین رتبه بندی بهترین کشورها در سال 2021 قرار دارند. بسیاری از کشورهایی که در مجموع پایینترین رتبه را داشتند، در مورد ویژگی «فاسد نبودن» نیز نمرات ضعیفی داشتند. این شامل عراق می شود که هم به طور کلی و هم برای آن ویژگی در انتهای فهرست قرار گرفته است. کشورهایی که در معیار ثبات سیاسی امتیاز ضعیفی کسب کردند، امتیاز کلی پایینی نیز داشتند.
10 کشوری که جز بدترین ها بودند
- عراق
- السالوادور
- صربستان
- بلاروس
- لبنان
- ازبکستان
- قزاقستان
- اوکراین
- عمان
- گواتمالا
چین از سال 2020 با دو پله سقوط به رتبه 17 در مجموع سقوط کرده است. این کشور به دلیل عدم شفافیت در مورد منشاء ویروس کرونا و سابقه حقوق بشر و همچنین حضور در مذاکرات تجاری مناقشه برانگیز با ایالات متحده با انتقاداتی روبرو شده است، اما این امر مانع از افزایش قدرت درک شده این کشور نشد: چین با پشت سر گذاشتن روسیه به نه تبدیل شد. 2 قدرتمندترین کشور برای سال 2021، درست پس از ایالات متحده. چین همچنین برای ویژگی جدید "صادرات قوی" در رتبه اول قرار گرفت. رتبهبندی فرعی هدف اجتماعی که به تازگی تغییر نام داده است، عمدتاً توسط کشورهای اروپایی تشکیل شده است. اما استرالیا، کانادا و نیوزلند نیز در 10 کشور برتر ظاهر میشوند. نیوزیلند، کشوری که به دلیل مدیریت همهگیری کووید-19 شناخته شده است، نسبت به سال 2020 بهویژه بهبود یافته است و در فهرست کلی چهار پله صعود کرده و در اهداف اجتماعی قویترین عملکرد را داشته است. طبقه بندی، از جمله در محیط آن و معیارهای برابری نژادی. US News همچنین سیاستهای مرتبط اجرا شده در کشورهایی را که امتیازات بالایی برای برابری جنسیتی از نظر ادراک دریافت کردهاند، بررسی کرد. حدود 68 درصد از پاسخ دهندگان در نظرسنجی با این جمله موافق بودند که "کشورهایی که توسط زنان رهبری می شوند تمایل به مدیریت بهتر دارند." افراد بیشتری در خاورمیانه و مناطق آفریقا و آسیا نسبت به افراد مورد بررسی در اروپا و آمریکا موافق بودند. در جای دیگر این رتبه بندی، ژاپن در فهرست کارآفرینی در رتبه اول و از نظر نفوذ فرهنگی، قدرت، چابکی و حرکت در رتبه ۱۰ قرار گرفت. سوئیس - که قبلاً بهترین کشور در کل بود - امسال در رتبه بندی فرعی Open for Business در رتبه 1 قرار داشت. ایالات متحده در رتبه بندی جدید چابکی در رتبه 1 قرار دارد و پس از آن استرالیا، کانادا، آلمان و سنگاپور قرار دارند. این دسته بندی فرعی جدید - که سازگاری و پاسخگویی یک کشور را می سنجد - بهترین محرک تولید ناخالص داخلی سرانه در مقایسه با سایر معیارهای تحلیل شده در گزارش بود. منبع: یو اس نیوز